WWW.KAHRSHJEM.DK

 

 

 

 

 

   Opdateret 12/10-09

 

   Undersider:

   BILLEDER

   STAMTRÆ

   FØDSEL

   BARNEDÅB

   JUL

   FØDSELSDAG

   SKEMA

   DAGBOG

 

   Vores mail:

    Maria

    Jakob

 

November '08

Maj '08

November '07

April '07

Oktober '06

HOME         BILLEDER         VORES BØRN         USA         BRYLLUP         MARIA         SVØMNING         DISNEYLAND         GÆSTEBOG         LINKS

Udviklingsdagbog om Lucas og Laura

 

Okt '09

Et år er gået. De er blevet rigtig store og alt er konkurence og de skændes meget. De går begge til dans. Lucas svømmer og spiller fodbold, mens Laura bare svømmer når tiden er til det.

Lucas går til talepædagog og har gjort det i et halv år. Han er begyndt at lærer klokken at kende.

Laura har smidt dags bleen i oktober '09. Sutten og nat bleen bliver svær at fjerne og hun kommer ind i mor og fars seng hver nat. Hun har lært at cykle på 2 hjul.

 

Juli '08

Der er ikke sket så meget siden sidst. Laura tror stadig hun er en dronning og efter 117 gang. Lucas er begyndt at hjælp Laura med at være fræk. Godt der er ferie. Lucas kan cykle på to hjul.

 

Maj '08

Padagog stejken er over os og det går lidt over Lucas, Laura mærker det ikke rigtigt.

Laura hører ikke efter og gør hvad hun har lyst til.

 

Marts ´08

Lucas snakker helt forståligt nu. Har dog stadig problemer med at sige nogen stavelser, "sko" bliver til "Lo". Ellers er han god til at snakke i nutid og datid.

 

Feb '08

Lucas har fået jernstængerne ud af armen og har ingen problemer med armen.

Laura fald 2-3 meter ned og brækket armen, men efter 10 dage i gibs er den fin igen.

 

Nov '07

Lucas bruger begge hænder nu, så vi håber at han bliver ved med det selvom at han skal under kniven igen den 25 jan. Lucas har smidt bleen nu om natten og det går rigtigt godt.

Laura har lige haft et anfald igen, men ellers er hun glad. Hun er gul og blå i hovedet igen, da hun kravler op af alt som en abe.

 

Okt '07

Laura er en papegøje og elsker at gentage hvad man siger. Lucas snakker også meget og er nu 95 % forstålig. Han bruger ikke ble mere om dagen. Lucas har brækket højre arm, så vi er spænd på om det gør ham venstre håndet.

 

Juli '07

Nu da vi har ferie er Lucas begyndt at ikke høre så meget efter. Han sidder derfor meget i Time Out. Laura derimod er helt blomstere op. Hun snakker, synger og er vild glad. Hun kan fagterne til "hjulene på bussen" og "lille Peter edderkop". Hun kan også sige Moar, Far, Farfar, bad, ja, nej.

 

Juni '07

Lucas snakker helt vildt nu, han er en hel papegøje og snakker 3-4 ords sætninger. Han elsker BH og leger med Nikolaj som er et år ældre.

Laura er begyndt at græde meget igen, når hun ikke lige får sin vilje. Ellers er hun blevet nemmere at aflever i VS.

 

April '07

Man skulle bare sige til læge om man ikke skulle gøre noget ved Lucas' sprog. Nu snakker han næsten som et springvand, men ikke alt er forståligt.

 

Marts '07

Nu bliver Laura snart 1 år og tiden flyver forbi. Året der er gået har været hård, først kunne vi ikke få amningen til at kører, så ville hun ikke tage flaske og så har hun anfald oftet gennem 6 mdr, hvor hun bare græder i et væk. Nu kan hun gå er blevet gladere og har kun haft et anfald i 2007 intil nu.

 

Jan 07

Lucas siger stadig ikke så meget, men han kan cykel på 3-hjulet, sætte DVD film på og spille på computeren.

Laura er så småt begyndt at gå. Hun er blevet en del nemmere og græder ikke så meget mere. Laura har mange tænder og har haft det længde. 

 

Juli 06

Lucas vil ikke sige far mere. Alle hedder "Uuura", mens mor hedder "Muaaa". "Frafar bil" bliver sagt 100 gange om dagen. Han er også begyndt at ville sidde at tisse på toilette, men har ikke tisse endnu, han sidder der bare. Han er vild med Peter Plys.

 

Maj 06

Lucas er blevet 2 år, men han siger at han er ti år.

 

April 06

Lucas er blevet storbror og tager det bare så flot. Han elsker Laura og giver hende mange myser.

 

1. Jordemorbesøg: 19. dec.

3. scanning i uge 26: 23. dec. Vi venter en pige.

 

Billeder fra 2. scanning. Tirsdag den 1. nov. 05 Alt så fint ud. Benerne var kryset så vi må vente til næste gang.

 

Okt 05

Lucas er snart 18 mdr og tiden flyver afsted. Hans første ord var "adjed" (hvad er det) og "se". Nu kan han også siger "bil", "tog" og "dar" (far).

 

Sep 05

Lucas skal nu til at være storebror og har er meget interesseret i mors mave.

 

Juli-Okt 05

I sommers var vi i Djurssommerland, Legoland og en tur over i skotland og besøge faster Marie, som også venter sig.

 

I dag kom brevet (12+3)11. september 2005
Jeg har været til læge og fået min vandrejournal og har taget imod til doubletesten.

Jeg har ventede længe på brevet fra sygehuset. Jeg skal først til scanning på næste onsdag, hvor jeg 13+6 uger henne. Synes det er meget sent, og håber jeg kan få en tid tidligere. Næste scanning er på svigermors fødseldag, hvor jeg er 20 uger henne og det er jeg glad for. Jordemorbesøg er først i dec. så jeg håber ikke jeg skal til eksamen den dag.
Jakob og Lucas er taget alene til svømning i dag, da jeg har så meget kvalme, at jeg ikke kunne se mig selv i svømmehallen.

 

Skole og læge (9+2) lørdag 20. august 2005
Skolen startede i torsdags og fredag begyndte timerne så. Jeg var ved læge i tirsdag og der var ikke noget nyt. Urinprøven sagde at jeg var gravid og GU at terminen passer fint til omkring 23. marts. Jeg skal til læge igen den 2. sep. hvor jeg skal have taget blodprøve til dobbelt testen og min vandrejournal.
Fredag startede svømning og Lucas var bare vildt glad. Der er rigtig mange på holdet og nye.

 

Tegn (7+6) Onsdag 10. august 2005

Så er nyheden ude. Både mine og Jakobs forældre blev vildt glade.

Vi har lige haft bil i en uge og det var dejligt. Vi var rigtig ud at besøge familien og vennerne. Det blev også til en tur mere i Legoland.

Lucas skal i vuggestue i morgen efter 8 el. 9 uger. Så vi er spændte på hvordan han tager det.
I dag fik vi købt årskort til baby svømning, så vi kan svømme ligesom sidste år. Det glæder vi os meget til.

Jeg er begyndt at mærke tegn hver dag på at jeg er gravid. Maven er blevet større og skal tisser flere gange om dagen og op om natten, har lidt kvalme og vild lækker sulten.

 

Maven vokser (6+0) torsdag 28. juli 2005
I går var vi i Djurs Sommerland og det var vildt hyggeligt. Faktisk er der mange ting Lucas kan prøve. På tirsdag skal vi i Legoland med svigerforælderen. Glæder mig til hvad Lucas siger til det. Så er der en uge til vi fortæller familien at vi venter barn igen.
Jeg sidder i mine gravide bukser i dag, da jeg ikke kan være i nogen af mine bukser efter jeg spiser. Maven vokser vild efter man lige har spist.

 

Jeg keder mig (4+6) onsdag 20. juli 2005
Vi har nu haft ferie i en måned og er så småt begyndt at kede os. Nu må der gerne snart ske noget. 
Vi har ikke sagt det til familien endnu, kun nogen få veninder, jeg vil helst vente lidt endnu. Mine svigerforældre for det af vide når de skal ude at rejse i starten af aug., ligesom med Lucas, der skulle de også ud at rejse. De bliver vildt glade, Kirsten har allerede spurgt om jeg er blevet gravid, men jeg sagde den var negativ.
Jeg kan godt mærke at jeg er gravid, livmoderen er begyndt at vokse, som gør lidt ondt til tider og så er der kvalme, som iste hjælper mod. Sidste gang var det kakao. Jeg er ikke sulten om morgen, pga. kvalmen, men efter middag kommer sulten tilbage. Jeg tør ikke hoppe på vægten for jeg tror allerede jeg har taget på. Jeg har lige syet mine gamle ventebukser, så nu er de så gode som nye. Jeg må snart finde resten frem for at finde ud af hvad der kan bruges igen.


Så er jeg er gravid igen, jubii (4+0) torsdag 14. juli 2005
Så kom den lille ekstra streg, efter nogen dages venten. Jeg er bare så glad. Jeg kunne ikke vente, så derfor testede jeg allerede i mandags, men der var den negativ. Jeg synes vente tiden har været lang denne gang, da jeg vidst jeg var gravid, men mangler bare beviset.

 

14. Jan 05

Lucas er begyndt at hoppe på et ben, når han bliver ivrig.

 

uge 37+4 (sidste jordmor besøg, +23Kg) torsdag 22 april 2004

 Jeg var ved jordemor i dag sammen med Jakob. Det var det sidste besøg, så jeg skal klare mig selv indtil jeg skal føde. Jeg havde +4 i urinen igen, så nu skal jeg hverdag morgen kontrollere min urin, hvis der stadig er sukker i urinen skal jeg kontakte min læge. Eller var alt fint. Barnet vejer ca 3000 g nu og hovedet står stadig fast. Så nu skal jeg bare vente på at vandet går. Jeg har taget 23 kg på som er meget, men det håber jeg taber igen efter følelsen, da meget af det er vand.
 Hvis jeg ikke har født inden onsdag den 19. maj, skal jeg ringe til fødested så jeg kan blive sat igang. Så nu er der ikke andet end at vente, det er dejligt at vide at der sker noget om højeste 27 dage. Men jeg håber jeg føder lidt før.

 

uge 36+6 (Rundvisning) lørdag 17 april 2004

 Jakob og jeg var på fødegange i går til rundvisning. Det var den sødeste jordemor der viste os rundt. Hun fortalte så meget om alt. Så nu er jeg blevet mere tryg med at føde. Jakob lærte også en masse.

 

uge 36+3 (brevet) onsdag 14 april 2004

 Sundhedsplejesken kom igår og det var faktisk dejligt. Jeg vil komme i en mødregruppe lige efter jeg har født og alle bor tæt på. 
 I dag kom brevet og der er ikke noget galt. Så jeg er bare så glad. Jeg kan mærke at barnet falder mere og mere ned. Både min mor og svigermor siger at jeg snart føder, nu må vi se.
 Den sidste uge har jeg bare haft så meget energi, jeg tror det er solen skyld. Jeg er bare så glad for at være gravid.
 Jeg sover ikke så godt for tiden og det gør at jeg er træt i skolen. Jeg var nød til at tage hjem idag efter første time, så jeg kunne sove.

 

Uge 36 søndag 11 april 2004
 Så er der kun 4 uger tilbage til babyen kommer. Barsel er der næsten ikke noget af, da jeg går på HF og har 3 uger på skolebænken endnu. Jeg skal til skr. Matematik 5 dage før temin. Alle mine mundl. eksamer ligger efter den 24. Maj så jeg håber at jeg føder til tiden så jeg er kommet hjem fra hopitalet inden da. Hvis jeg ikke gennemføre alle eksamerne kan jeg ikke starte på 2. år. Men jeg har også mulighed for syg eksamen til Aug.
 Jeg var til læge i tirsdags og jeg havde +3 sukker i urinen. Ellers var alt som det skulle være, babyen er stadig meget aktiv og så er den vokset meget på det sidste som er godt.
 Onsdag var jeg på hospitalet til en sukker belastning og jeg får et brev med posten ca. tirsdag, så nu er det bare at vente.
På tirsdag starter skolen igen efter en dejlig uges påskeferie.

 

uge 34+4 (Jordmor besøg, +17Kg) torsdag 01 april 2004

Jeg var til jordemor i dag og der var 4+ sukker i urinen, så nu skal jeg på hospitalet på onsdag og se om jeg har fået sukkersyge. Det håber jeg ikke. Ellers var alt som det skulle være.

 Jeg har taget 17 kg på, Blodtrykket er 110/50. og barnet vejer 2300. Hovedet er slået fast. Så nu skal barnet bare vokse lidt mere inden jeg skal føde.
 I morgen er det påske og det er dejligt en helt uge fri. Jeg trænger meget til at slappe af.


uge 34+1 mandag 29 marts 2004

 Nu er der ikke lang tid tilbage og det kan mærkes. Jeg mangler stadig den time der ikke var der lørdag nat, pga uret skulle en time frem. Jeg sover under hele engelsk timen, vi så film og da jeg kom hjem sov jeg 3 ½ time mere. Jeg har det ellers rigtig godt, det er blevet meget svært at sidde op en hel dag i skolen, når ens krop er fyldt med vand.
 Jeg var i Bilka med svigermor. Det var dejligt uden mænd. Vi gør det ca. en gang om mdr., så skal vi ikke skal handle ind hverdag. Hun kom med den dejlige nyhed, at de vil give os Trip Trap stolen i barselsgave. Det er nu dejligt at skal have sit første barn og så også når det er første barnebarn på begge sider. Vores barn vil blive for kælet. 
 Jeg var til min fars 43 års fødselsdag i lørdags. Det er længe siden jeg sidst har besøgt dem. Min mor havde et elastrik bælte, der hjælper med at holde mave oppe, så man ikke skal tisse hele tiden. Så det er et hit.
 Igår blev jeg taget billede af en fotograf. Jeg har lidt svært ved at kende mig selv, men det er blevet til nogen gode pæne billeder. Jeg tror jeg blive glad for dem senere.

 

Uge 33+3 (Vand i kroppen)  onsdag 24 marts 2004
Jeg har bare så meget vand i kroppen at jeg ligne en tyk elefant. Ellers har jeg det godt og barnet sparker helt vild. Jeg går stadig på HF og skal gøre det 5 dag før jeg har termin.


Uge 32 (+15 Kg) søndag 14 marts 2004

 Så er der kun 8 uger tilbage, og jeg glæder mig vildt til at barnet kommer ud. Jeg er ved at være træt af at veje 15 kg mere end jeg plejer. Jeg får nemt krampe i benene. Det er svært at gå når lårene går mod hinanden og man føler sig som en stor elefant. Jakob forstår mig ikke og synes bare man broker sig.

 Vi er lige flyttede til Trige her den 1. Feb og nu er næsten alt på plads. Det er kun soveværelse der flyder med tøj jeg ikke kan passe mere. Det ekstra værelse er begyndt at ligne et børneværelse. Jeg har malet gamle øl trækasse hvide, som skal blive til en reol. Vi har næste alt klar til barnet kommer.

 Det er dejligt at mærke liv og den bevæger sig meget. Det er sjovt at få det til at sparke eller slå tilbage.